TOGA SE TREBALO SJETITI: Evropski velikan se obrukao uoči utakmice Lige prvaka, postavili 10 centimetara niže golove

Sve skupa stiglo se zamijeniti do početka dvoboja, a Ajaxu ipak, barem zbog imena kluba ovakav incident ne priliči.

  • Zabava

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 0

Na uzvratnoj utakmici posljednje, treće runde kvalifikacija za Ligu prvaka nogometašica dogodio se možda i najčudniji incident čitave sezone. Konkurirati to može i za titulu najčudnijeg unazad nekoliko godina jer, smanjiti dimenzije gola za 10 centimetara... Toga se zaista treba sjetiti.

Kada se u istu rečenicu stave ženski nogometni klubovi Arsenal i Ajax, usporedbom se dolazi do činjenice da su Londončanke velike favoritkinje. No, baš u prvoj, londonskoj utakmici prije sedam dana bilo je 2:2. Iz Ajaxa su za uzvrat osmislili “revolucionarnu” ideju kako sebi pomoći u drugom dvoboju pa su si fino - skratili gol, prenosi Jutarnji list.

"Nikad nisam doživio ništa slično. Jedan od mojih saradnika, čovjek niskog rasta koji inače ne može rukom dodirnuti prečku, sad je to mogao učiniti bez problema. Smijali smo se tome na zagrijavanju, a onda sam pomislio: Čekaj, pa ovdje nešto ne valja", rekao je trener Arsenalovih nogometašica Jonas Eidewall.

Kad su na teren izašli predstavnici UEFA-e s mjeračima golova, bilo je jasno vidljivo da je prečka 10 centimetara niža no što bi trebala biti. Sve skupa stiglo se zamijeniti do početka dvoboja, a Ajaxu ipak, barem zbog imena kluba ovakav incident ne priliči. Njihove nogometašice nikada u historiji nisu igrale grupnu fazu Lige prvakinja, a način na kojeg su je se sada htjele domoći ne ide im na čast.

U Ajaxu peru ruke zbog svega.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...