BIDENOVA OSUDA: "Rusija krši međunarodno pravo, gazi Povelju Ujedinjenih naroda i svuda pokazuje svoj prijezir prema..."

(...) miroljubivim nacijama.

  • Svijet

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden oštro je osudio rusku aneksiju ukrajinske teritorije u izjavi u petak.

“Sjedinjene Američke Države osuđuju današnji lažni pokušaj Rusije da pripoji suverenu ukrajinsku teritoriju. Rusija krši međunarodno pravo, gazi Povelju Ujedinjenih naroda i svuda pokazuje svoj prijezir prema miroljubivim nacijama”, rekao je Biden, dodajući da te radnje nemaju “nikakav legitimitet” i da će nastaviti “uvijek poštivati međunarodno priznate granice Ukrajine”.

Govoreći o novim sankcijama najavljenim u petak, Biden je dodao da će SAD “okupiti međunarodnu zajednicu kako bi osudila te poteze i pozvala Rusiju na odgovornost”.

“Pozivam sve članove međunarodne zajednice da odbace ruske nezakonite pokušaje aneksije i da budu uz narod Ukrajine koliko god je potrebno”, rekao je.

(Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...