NEVJEROVATNE BROJKE: Objavljeno koliko je vozila u dva mjeseca prošlo Pelješkim mostom…

Posebnu pozornost privuklo je upravo izlaganje HC-a o mostu, a ideja o njegovoj gradnji rođena je još 1994., a u ozbiljnu realizaciju krenula je 2017.

  • Ekonomija

  • 01. Okt. 2022  

  • 0

Dnevno prosječno 12.000, a ukupno čak 775.000. Toliko je vozila, od njegovog otvorenja 26. jula, dosad prošlo Pelješkim mostom, javlja Hina.

– Najviše vozila mostom prometovalo je u subotu 30. srpnja, 19.029, dok je, primjerice, na graničnim prijelazima Klek i Zaton Doli u usporedivu subotu 2019. godine, u prosjeku prometovalo manje od 10.000 vozila – pojasnio je voditelj odjela za promet Hrvatskih cesta Slaviša Babić na međunarodnoj znanstveno-stručno konferenciji Znanost i razvitak prometa – ZIRP održanoj u Šibeniku.

Posebnu pozornost privuklo je upravo izlaganje HC-a o mostu, a ideja o njegovoj gradnji rođena je još 1994., a u ozbiljnu realizaciju krenula je 2017.

Šest miliona radnih sati uloženo je u “podizanje” mosta, pojasnio je glavni inženjer – specijalist za pripremu i analizu projekata iz HC-a Davor Trlaja, koji je naglasio i da je u njega ugrađeno 68.000 kubika betona, što je zapremnina 27 olimpijskih bazena, a od čelika s Pelješkog mosta bez problema bi se moglo sagraditi 12 Eiffelovih tornjeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...