NAJBOLJA IZDATA KNJIGA U POSLJEDNJE TRI GODINE: Elvedin Nezirović dobitnik književne nagrade “Predrag Matvejević”

Nagrada će biti svečano uručena dobitniku 7. oktobra 2022. godine u Zagrebu.

  • Kultura

  • 01. Okt. 2022  01. Okt. 2022

  • 0

Elvedin Nezirović ovogodišnji je dobitnik književne nagrade “Predrag Matvejević”, za najbolju knjigu izdatu u posljednje tri godine na području regije. Nagradu je dobio za knjigu “Ono o čemu se ne može govoriti”.

Nezirovićeva knjiga “Ono o čemu se ne može govoriti” objavljena je prošle godine u izdanju izdavačkih kuća “Buybook” iz Sarajeva i “Laguna” iz Beograda.

Nezirović je na svom FB profil kazao da je izuzetno sretan zbog nagrade kao i zbog činjenice da se Predrag vraća u rodni Mostar pa makar i na ovako simboličan način.

Nagrada će biti svečano uručena dobitniku 7. oktobra 2022. godine sa početkom u 17h u Knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović" u Zagrebu, navodi Tačno.net.

Nakon svečanih uvoda i obrazloženja članova žirija, čitat će se odlomci iz knjige, a od 18h svi sudionici pozvani su na koktel u prostorije KIC-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...