EROL AVDOVIĆ IZ NEW YORKA: "Schmidt bi nas mogao uhvatiti na 'spavanju'"

(...) u slijedećih nekoliko noći jer se plaši javnosti i da građanima BiH usaglasi promjene izbornog zakona."

  • Mini market

  • 01. Okt. 2022  01. Okt. 2022

  • 3

Vijest koja je jučer objavljena kako visoki predstavnik Christian Schmidt namjerava da nakon predstojećih izbora nametne izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona poprilično je ostala u sjeni završnih skupova te TV nastupa kandidata. Iako detalja, za sada, nema mnogo, ali više izvora Istrage i Politicki.ba tvrdi da bi Schmidt Bonske ovlasti trebao iskoristiti u oktobru.
“Razmatra se čak i opcija nametanja izmjena Ustava i Izbornog zakona u nedjelju, odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta, a prije objave bilo kakvih rezultata”, navodi jedan od sagovornika Istrage i politicki.ba.

Erol Avdović, novinar u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku komentirao je danas ovu vijest na Twitteru.

„Schmidt bi nas mogao uhvatiti na "spavanju" u slijedećih nekoliko noći jer se plaši javnosti i da građanima BiH usaglasi promjene izbornog zakona, pa tako kukavički podmetne novo kukavičije jaje u gnijezdo demokratije. Ne mari puno za za glas javnosti, ali se plaši prosvjeda“, istakao je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...