NEVJEROVATAN SLUČAJ ZABILJEŽEN U SUSJEDSTVU: Dopustili sinu (15) da živi i ima polne odnose sa maloljetnicom, prijeti im zatvor

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu zaštitu.

  • Hronika

  • 01. Okt. 2022  01. Okt. 2022

  • 2

Supružnici iz okoline Koprivnice mogli bi da završe u zatvoru jer su maloljetnom sinu (15) dozvolili da u kuću dovede djevojku (15), s kojom je imao polne odnose u toj istoj kući.

Prema optužnici, sve se događalo krajem prošle godine u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje vanbračnog života djece. Ako budu proglašeni krivima, prijeti im do tri godine zatvora, prenosi Index.

"Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali polne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, porodice i djece – omogućavanje vanbračnog života s djetetom", navodi se u optužnici.

Tokom istrage par je rekao da u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi. Priznali su da je majka djevojke bila protiv te veze pa je došla po kćer.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu zaštitu u Koprivnici, čija je zaposlena razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

"Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu da žive zajedno kod njih, ali da paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetstva jer je smatrala da njih dvoje dobro utiču jedno na drugo", naglasila je socijalna radnica.

Maloljetni sin i njegova djevojka sklonjeni su iz svojih porodica i smješteni u dječje domove, a Ivanu i Zdravka čeka suđenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...