NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Raste broj žrtava na nogometnoj utakmici, više od 300 povrijeđenih... (VIDEO)

Prvobitno je tamošnji portal “Bola.net” javio kako je poginulo devet ljudi, ali je taj broj znatno veći.

  • Svijet

  • 02. Okt. 2022  02. Okt. 2022

  • 0

Nezapamćena tragedija dogodila se u Indoneziji jučer kada je 174 navijača poginulo u stampedu koji je nastao nakon završetka utakmice.

Nakon utakmice na Istočnoj Javi između Areme i Persebaya nastao je stampedo nakon što je policija ispalila suzavac na navijače koji su se sukobili. U stampedu su mnogi od žrtava pregaženi na smrt.

Prvobitno je tamošnji portal “Bola.net” prenio kako je poginulo devet ljudi, ali je taj broj znatno veći.

Nevolje su počele kada je Persebaya dobila 3:2, a navijači Areme su izašli na teren i da su čak napali igrače svoje ekipe. Policija je izašla na teren kako bi rastjerala navijače ali je uslijedio stampedo. Procjena je da je oko 300 ljudi tražilo pomoć u lokalnim bolnicama posle utakmice. Mnogi su međutim stradali na putu do bolnice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...