RAMIĆ OTKRIO ZABRINJAVAJUĆE INFORMACIJE: "Mnogi raseljeni u RS-u skinuti sa spiskova i prebačeni da...!"

"Vježbajući svake izbore kako zaštiti izborni proces povratnici postaju kolateralna šteta", napsao je Ramić na svom Facebook profilu.

  • Društvo

  • 02. Okt. 2022  

  • 1

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić upozorava kako su iz više općina na području manjeg bh. entiteta RS, oni koji su kao raseljeni glasali lično, skinuti sa spiskova i prebačeni da glasaju u Federaciji BiH.

To je učinjeno bez njihovog pismenog izjašnjenja.

"Iz više općina na području RS su oni koji su kao raseljena lica glasali lično skinuti sa spiskova i prebačeni da glasaju u FBiH, bez njihovog pismenog izjašnjenja o promjeni opcije.

Pisali smo ranije Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK BiH) upozoravali, žalili se, ali ništa, tako da je to u startu koja hiljada manje glasova za probosanske stranke u RS. Vježbajući svake izbore kako zaštiti izborni proces povratnici postaju kolateralna šteta", napsao je Ramić na svom Facebook profilu.

Iz vise općina na području RS su oni koji su kao raseljena lica glasali lično skinuti sa spiskova i prebačeni da glasaju...

Posted by Edin Ramić on Sunday, 2 October 2022

Ove informacije potvrdio je i Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za predsjednika entiteta RS.

"U pravu si, mnogo takvih primjera je u Srebrenici i u Podrinju. Žalosno i na čast im bilo ministre", napisao je Duraković.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...