OGLASILI SE IZ SNSD-a: Schmidt nema šta nametati u BiH

Na najave da će visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt večeras nametnuti izmjene Izbornog zakona je kazao da on nije visoki predstavnik i da nema pravo nametati bilo šta u BiH.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

U sjedištu SNSD-a u Banjoj Luci održana je konferencija za medije na kojoj je poručeno da očekuju veliku pobjedu na svim nivoima, a moguće izmjene Izbornog zakona o kojim su večeras izvjestili mediji neće prihvatiti.

Savjetnik člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević večeras se zahvalio građanima Republike Srpske koji su iskoristili svoje demokratsko pravo i u velikom broju glasali, a zatim se obrušio na opoziciju.

"Evidentno je da su predstavnici opozicionih stranaka imali plan kako da izazovu incident i pokažu Republiku Srpsku u najgorem smislu. Vidjeli smo informaciju iz Doboja da je napadnut posmatrač OSCE-a, što se pokazalo kao netačno, ali nisu razmišljali o tome kako štetu ugleda", kazao je Kovačević. Dodao je da će izlaznost biti manja u odnosu na 2018. godinu, ali da su sigurni da će SNSD osvojiti ubjedljivu pobjedu za Predsjedništvo BiH, Narodnu skupštinu i Predstavnički dom", rekao je.

Na najave da će visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt večeras nametnuti izmjene Izbornog zakona je kazao da on nije visoki predstavnik i da nema pravo nametati bilo šta u BiH.

"Naš stav znate o Schmidtu, on nije visoki predstavnik i nema pravo nametati bilo šta, niti da se miješa u život BiH. Nijedan visoki predstavnik na osnovu Dejtonskog sporazoma i Anexa 10 nema prava da bilo šta nameće. Naš stav je jasan. Nikada nećemo u Republici Srpskoj pristati na nešto što se nameće. Tu su stvari jasne. Uz Međunarodnu podršku, bošnjački politički faktor je učinio sve da uništi hrvatski konstitutivni faktor i u velikoj mjeri učinili da se uništi i srpski konstitutivni faktor. To su stvari protiv kojih ćemo se boriti", poručio je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...