"SB" U ŠTABU SDP-a: Nikšić proglasio pobjedu Bećirovića, čestitao i Komšiću (FOTO+VIDEO)

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić obratio se javnosti iz štaba svoje stranke te proglasio pobjedu Denisa Bećirovića, a potom čestitao i Željku Komšiću, kandidatima za člana Predsjedništva BiH.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  02. Okt. 2022

  • 2

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić obratio se javnosti iz štaba svoje stranke te proglasio pobjedu Denisa Bećirovića, a potom čestitao i Željku Komšiću, kandidatima za člana Predsjedništva BiH.

Prvenstveno je istakao kako smatra da je puno veći odziv građana nego što to CIK pokazuje.

- Kandidat Denis Bećirović prema do sada prebrojanim glasovima BiH je prvi put nakon rata dobila člana Predsjedništva koji ne dolazi iz etno - nacionalne stranke. Dakle, rekao bih kako je Denis morao drugi put da pobjedi da bi dobio prvi mandat u Predsjedništvu. Naravno, očekujem da rezultat kandidata prati i rezultat SDP i naših partnera - kazao je i dodao kako je ovo prvi korak kojim "preuzimamo odgovornnost gdje ćemo mijenjati i stanje i sistem u BiH".

Denisov zadatak je, istakao je on, da zajedno sa svojim kolegama radi na EU integracijama i NATO putu BiH.

Čestitao je potom kandidatu Željku Komšiću.

- Ovo je, na neki način, historijski trenutak jer su građani izabrali dva člana Predsjedništva koji nisu iz etno-nacionalne stranke - rekao je.

Potom se osvrnuo na razgovor sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom koji je vodio nešto ranije tokom večeri.

- Upoznao me sa svojom idejom. Podržavam i razumjem njegovu želju i ideju da je namjena njegovih izmjena u pravcu deblokiranja vlasti u FBiH - kazao je te dodao:

- Za nas je BiH država sa jednim predsjednikom i jednom vladom,... Nažalost, u ovom trenutku to nije realnost.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...