"SB" U ŠTABU SDA: Bakir Izetbegović priznao poraz u utrci za Predsjedništvo BiH (FOTO)

Poručio je da je stranka u porastu, a ne u padu.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  02. Okt. 2022

  • 5

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon što je potvrđeno da je izgubio u utrci za člana Predsjedništva BiH obratio se javnosti rekavši da bi pobijedio 9 stranaka, ali 11 nije mogao.

Govorio je i o odluci visokog predstavnika Schmidta o izmjenama Izbornog zakona, piše Klix.ba.

"Ona je definitivno pojačala poziciju HDZ-a, nametnuti su izmjene deblokade koje smo ovlas razmotrili, pa cemo imatinaknadno konačan stav.

Novinari su ga pitali osjeća li odgovornost i hoće li sazvati kongres stranke.

"Ja sam svoj rezultat otprilike sačuvao kako sam prošao na prošlim izborima, SDA će popraviti rezultat i ona je daleko najjača stranka u BiH. Da li će to dovesti do prerviranja unutar stranke to ćemo vidjeti", rekao je Izetbegović.

Poručio je da je stranka u porastu, a ne u padu.

"Kako očekivati da pobjedite 11 udruženih stranaka. To je jako težak zadatak, da ih je bilo 9 uspio bih, ali 11 nisam mogao", zaključio je lider SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...