KRIŠTO SE PRAVI DA KOMŠIĆ NE POSTOJI: "Ja sam bila jedina kandidatkinja i pobijedila sam"

Kaže da se osjeća kao pobjednica i da se ne želi zamarati drugim brojkama.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  02. Okt. 2022

  • 5

Kandidatkinja HDZ-a za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto se nakon izbornog poraza od Željka Komšića zahvalila hrvatskom narodu u BiH i HNS-u što je pokazao svoju odgovornost te "proglasila pobjedu kao jedina kandidatkinja".

 Ona je kazala "da je hrvatski narod pokazao političku odgovornost u povijesnom trenutku okupljeni oko jednog kandidata iz reda hrvatskog naroda".

"U tom smislu želim kazati da ono što imamo, rezultati iz svih kantona sa hrvatksom većinom pokazuju da HDZ i stranke okupljene oko HNS-a imaju uvjerljivu pobjedu i ovo je pobjeda hrvatskog naroda u BiH", rekla je.

Ona nije željela govoriti o Željku Komšiću koji je odnio pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

"Vodili smo fer i korektnu kampanju, koja je primjena ovom političkom trenutku u BiH i cjelokupnoj situaciji. Iskazali smo ono što su naši ciljevi, stav i kako odgovoriti izazovima i vremenu u kojem se nalazimo", dodala je.

Kaže da se osjeća kao pobjednica i da se ne želi zamarati drugim brojkama.

"Znamo da smo ušli u ovu utrku po istim izbornim pravilima gdje bošnjački narod može uzurpirati poziciju hrvatskog člana, ali ja se osjećam kao pobjednica hrvatskog naroda. U protivnom, najveći gubitnik može biti Bosna i Hercegovina", rekla je Krišto.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...