ČOVIĆ OČAJAN NAKON POBJEDE KOMŠIĆA: "Jučer su u BiH održani izbori koji su se održali uz neizmijenjen i nepravedan Izborni zakon…"

"Zajedno smo potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojega će predstavljati legitimni predstavnici", poručio je Čović.

  • Vijesti

  • 03. Okt. 2022  

  • 7

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se jutros i prokomentirao julerašnje Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

-Jučer su u BiH održani Opći izbori - izbori koji su se održali uz neizmijenjen i nepravedan Izborni zakon. Mi smo, kao HDZ i HNS, uvjerljivo i plebiscitarno dobili izbore unutar BiH i hrvatskoga naroda te ostvarili najbolji rezultat ikada.

Veliko hvala i ovim putem upućujem našem hrvatskom narodu kao i svim kolegama iz HNS-a. Zajedno smo potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojega će predstavljati legitimni predstavnici.

Hrvati u BiH žele osigurati i zaštititi svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju. Zbog toga, neizmjerna zahvala premijeru Andreju Plenkoviću na nemjerljivom povijesnom doprinosu i kontinuiranoj podršci u rješavanju ovog prevažnog pitanja za naš hrvatski narod, poručio je Čović.

Podsjetimo, Čović je sinoć zahvalio Borjani Krišto koja je, kako je kazao, "dobila najveći broj glasova Hrvata u BiH, a koja je izišla na megdan Željku Komšiću koji je unaprijed upisao bošnjačke glasove u borbi za hrvatskog člana Predsjedništva".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...