ŠTA SE DESILO TOKOM NOĆI: PDP će tražiti da se izbori za predsjednika RS ponište

Pokazali su primjer iz rodnog sela Jelene Trivić gdje je takođe imala 0 glasova.

  • Vijesti

  • 03. Okt. 2022  

  • 11

Na press konferenciji povodom izbornih rezultata ispred PDP-a obratili su se Branislav Borenovići i Jelena Trivić.

Nakon što su sinoć proglasili i proslavili izbornu pobjedu u utrci za Predsjednika RS, danas se iz PDP-a pitaju šta se dogodilo preko noći?

“Jelena Trivić je pobijedila. Mi ne odustajemo. Sve ono što smo sinoć saopštili na bazi relevantnog uzorka je tačno. Razlika koja je bila preko 10.000 glasova je govorila da je pobijedila. Šta se dogodilo tokom noći? To ćemo da ispitamo i krivičnu odgovornost u izbornoj krađi. Ta pravna borba trajaće i dalje. Zbog naroda koji je podržao Jelenu Trivić.” kazao je Borenović.

“30.000 nevažećih listića, preko 20 prigovora smo poslali CIK-u. Nekoliko stotina primjedbi na zapisnike. Sve ćemo detaljno ispitati i na osnovu toga postoji ozbiljan osnov da se ponište izbori za Predsjednika RS u velikom broju biračkih mjesta i gradova.” dodao je Borenović.

Borenović je tvrdio da u Doboju Dodik ima veliku prednost pomoću prevara. Ukazao na primjere izborne krađe.

“Jedno biračko mjesto u Čelincu, koje smo sada našli slučajno, tamo Jelena Trivić ima nula glasova, Milorad Dodik tamo ima 235, neki no name kandidat 200. ” kazao je Borenović.

“To su moji glasovi”, dodala je Trivić.

Pokazali su primjer iz rodnog sela Jelene Trivić gdje je takođe imala 0 glasova.

“Jako značajno je da kažemo da odustati nećemo, Jelena je pobijedila.” rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...