"VLADA DIREKTNO ODGOVORNA": Izraelske snage ubile dvojicu Palestinca, trećeg...

(...) ranile i uhapsile.

  • Hronika

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 0

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinaca, a trećeg ranija u blizini grada Ramallaha na Okulpiranoj Zapadnoj obali, saopćile su vlasti u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izraelski vojnici ispalili su više od 30 metaka u automobil tokom rane jutarnje racije u blizini izbjegličkog kampa Jalazone“, objavila je palestinska novinska agencija Wafa.

Dva ubijena muškarca identificirana su kao Basel Basbous (19 godina) i Khaled Anbar (22), obojicom stanovnika Jalazonea. U pucnjavi je ranjen Rafat Salameh, 19-godišnjak iz grada Bir Zeit.

“Izraelski vojnici su odnijeli tijela dvojice muškaraca i uhapsili povrijeđenog Palestinca”, navodi se u izvještaju. Palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su “dva državljana ubijena nakon što je (izraelska) okupacija otvorila vatru na njih u blizini Jalazonea”. Wafa je prenijela saopštenje Ministarstva vanjskih poslova u kojem se osuđuje “ratni zločin i zločin protiv čovječnosti” i navodi da je izraelska vlada “potpuno i direktno odgovorna” za ubistva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...