NA PUTU PREMA PRETPLATI: Google potiho testira novu naplatu na YouTubeu

Google, izgleda, potiho testira još jedno ograničenje za YouTube kojim će nas pokušati natjerati da kupimo pretplatu za Premium.

  • HiTec

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 0

Prema izvještaju NeoWina, Google je pronašao još jedno oružje kojime će nas pokušati navući na plaćanje, a to je, pišu na Redditu, 4K video koji će biti jedino dostupan na YouTube Premiumu.

Reditor u/Ihatesmokealarms je poslao sliku s YouTube aplikacije za iPhone u kojoj 4K opcija za rezoluciju ima "Premium" oznaku. Neki drugi korisnici također su prepoznali poveznicu, što znači da je moguće kako Google polako uvodi novu ograničavajući značajku za čim veći broj pretplatnika.

Kompanija, doduše, nije objavila ništa vezano uz naplatu visoke rezolucije te, piše izvor, vjerovatno eksperimentira s promjenama i prati komentare korisnika. Također nije jasno hoće li se ovo ograničenje svesti samo na smartfone ili sve uređaje na kojima se može učitati YouTube.

Premda mnogi, s opravdanjem, mogu reći da niko živ ne koristi 4K na smartfonima, micanje najveće kvalitete iz "besplatnog" YouTubea sigurno će razljutiti bar dio korisnika koji sadržaje konzumiraju na TV-u ili računaru. 

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...