HLADAN TUŠ ZA GOSPODINA "LEGITIMNOG": Borjana Krišto pobijedila na izborima u sarajevskom naselju...

Zanimljivo je da je u etnički čistim sredinama poput Gruda ili Širokog Brijega Komšić ipak dobio glasove, usprkos tome što je lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao kako Hrvati nisu glasali za Komšića.

  • Vijesti

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 3

Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ-a BiH I HNS-a za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, pobijedila na biračkom mjestu u sarajevskom naselju Švrakino Selo.

Zanimljivo je da je u etnički čistim sredinama poput Gruda ili Širokog Brijega Željko Komšić ipak dobio glasove.

Prema nepotpunim informacijama CIK-a BiH Željko Komšić je dobio određeni broj glasova i od Hrvata u Hercegovini, a ovako su Hercegovci glasali za novog starog člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda:

Čapljina - 458

Mostar - 8391

Ravno - 8

Stolac - 899

Neum - 19

Čitluk - 38

Ljubuški - 66

Široki Brijeg - 52 Grude - 47

Posušje - 18

Konjic - 2952 Jablanica - 1242 Prozor - Rama - 333 Tomislavgrad - 178 Kupres - 33

Livno - 585

grude s

sbrijeg

U etnički čistim sredinama poput Gruda ili Širokog Brijega Komšić je ipak dobio glasove, usprkos tome što je lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao kako Hrvati nisu glasali za Komšića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...