ZLATKO MILETIĆ NAKON OTKAZIVANJA SJEDNICE DOMA NARODA PARLAMENTA BiH: "Špirić ne govori istinu, da su željeli usvojili bi zakone" (FOTO)

Delegat u Domu naroda PS BiH Zlatko Miletić kazao je kako predsjedavaići Nikola Špirić (SNSD) nije upravu kada kaže da je preuranjeno za održavanje hitne sjednice i da je sve postizborna kampanja, kako bi se usvojili zakoni o akcizama i PDV a o kojima se danas trebalo raspravljati na otkazanoj hitnoj sjednici na kojoj se nisu pojavili delegati iz reda srpskog naroda.

  • Vijesti

  • 04. Okt. 2022  

  • 0

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao je danas na hitnoj sjednici razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH. Medijima su se obratili predsjedavajući Nikola Širić i delegat Zlatko Miletić.

Delegat u Domu naroda PS BiH Zlatko Miletić kazao je kako predsjedavaići Nikola Špirić (SNSD) nije u pravu kada kaže da je preuranjeno za održavanje hitne sjednice i da je sve postizborna kampanja, kako bi se usvojili zakoni o akcizama i PDV a o kojima se danas trebalo raspravljati na otkazanoj hitnoj sjednici na kojoj se nisu pojavili delegati iz reda srpskog naroda.

“Mislim da ne postoje prepreke da se danas ovi zakoni usvoje. I ne slažem se sa gospodinom Špirićem da je ovo kao postizborna kampanja. Da su zaista željeli to uraditi mogli su to uraditi bez izgovora. Vrtimo se u začaranom krugu. Ja imam pritisak kada je u pitanju američka administracija koja na kaplaju stavlja na “crne liste”. Sramota je da to radi američka administracija i da to treba da rade institucije države. Moramo postaviti neka druga pravila odgovornosti da u novom mandatu uspostavimo pravdu u BiH”,  kazao je Miletić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...