"TO JE LJUDSKA I EKOLOŠKA KATASTROFA": Francuzi bojkotuju Svjetsko prvenstvo, podigli glas protiv Katara

U Francuskoj niko neće moći organizovano da prati fudbalske mečeve.

  • Sport

  • 04. Okt. 2022  

  • 1

Pariz je sedmi grad u Francuskoj koji neće organizovati organizovano praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru (od 20. novembra do 18. decembra).

Ovo je potvrdio Pierre Rabban, zamjenik gradonačelnika, i pojasnio da je u pitanju protest protiv nepovoljnih ljudskih prava u zemlji.

“Predani vrijednostima dijeljenja, solidarnosti u sportu i izgradnje održivijeg mjesta, ne možemo da pridonesemo promoviranju Svjetskog prvenstva u Kataru, koje je ljudska i ekološka katastrofa“, stajalo je u saopštenju grada Marseja.

Francuska je u grupi sa Danskom, Australijom i Tunisom, a jedan od razloga protesta je što se Mundijal održava zimi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...