MUSK U NOVOJ EPIZODI: Prihvata cijenu akcija Twittera od 54,20 dolara

Reakcije tek sutra. Možda.

  • HiTec

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 0

Milijarder Elon Musk predlaže sada da nastavi s ponudom za preuzimanja i privatizaciju kompanije Twitter po cijeni od 54,20 dolara po akciji koju je dao ranije, što je izazvalo rast akcija te društvene mreže na Njujorškoj berzi, piše "Bloomberg News".

Akcije Twittera su skočile za 12,7 posto, na 93 dolara prije nego što je trgovanje po drugi put obustavljeno, dok je vrijednost akcija kompanije Tesla, proizvođača električnih vozila na čijem je čelu Musk, pala za oko 3 posto, prenosi Reuters.

Musk je taj prijedlog iznio u pismu upućenom Twitteru, naveo je "Bloomberg", pozivajući se na dobro upućene izvore, koji su tražili da ne budu imenovani jer je riječ o povjerljivoj informaciji.

Rukovodioci Twittera i Muskovi advokati nisu bili odmah dostupni za komentar koji je zatražio Reuters.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...