AŽURIRANI PODACI CBBiH: U septembru blokirano...

(...) 101.407 računa poslovnih subjekata.

  • Ekonomija

  • 05. Okt. 2022  05. Okt. 2022

  • 0

U Bosni i Hercegovini je do početka oktobra blokirano 101.407 računa poslovnih subjekata, što je više za 202 u odnosu na početak septembra, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH 3. oktobra je 55.185 firmi imalo blokiran bar jedan račun, što je više za 88 firmi u odnosu na podatak od 1. septembra.

U ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke koji sadrži 4.085 stranica, osam stranica više od prethodnog mjeseca, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su razna udruženja, agencije, opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem augusta bilo je blokirano 101.205 računa poslovnih subjekata, dok je 55.097 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...