ALEKSANDAR VUČIĆ O DODIKU I TRIVIĆEVOJ: "Nije moje da proglašavam pobjednike, kada to učini Izborna komisija, ja ću čestitati!”

"Nisam se izjašnjavao zato što čekam da budu službeno saopšteni ti rezultati. Ja sam imao dobru saradnju sa dosadašnjom predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i imaću je i ubuduće kao članicom Predsjedništva. Ko god bude za pet godina predsjednik Srbije imat će dobre odnose sa članovima Predsjedništva BiH", rekao je predsjednik Srbije.

  • Politika

  • 08. Okt. 2022  08. Okt. 2022

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem obraćanju medijima bio je upitan kakav je njegov stav prema izboru za predsjednika Republike Srpske između Miolorada Dodika i Jelene Trivić  i zbog čega se do sada nije o tome izjašnjavao.

"Nisam se izjašnjavao zato što čekam da budu službeno saopšteni ti rezultati. Ja sam imao dobru saradnju sa dosadašnjom predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i imaću je i ubuduće kao članicom Predsjedništva. Ko god bude za pet godina predsjednik Srbije imat će dobre odnose sa članovima Predsjedništva BiH.

Ja čekam rezultate Izborne komisije i čestitati ću onom kojeg Izborna komisija proglasi za pobednika. Mislim da su tu stvari  jasne i da je to fer i najpošteniji mogući odnos. Vidite da oni isti koji su jučer govorili kao Vučić upravlja Republikom Srpskom, danas govore kako sedim na dve stolice. Ne sedim ja na dve stolice, nesrećnici jedni, već je posao nekih drugih ljudi da odluče ko će vladati u Republici Srpskoj", poručio je Aleksandar Vučić.

/"SB"/

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...