MILORAD DODIK PRIJETI POZIVAJUĆI SE NA NAVODNE PRINCIPE: "Kako se Kosovo može izdvojiti iz Srbije, a RS ne može iz BiH"

„Ako ćemo se držati međunarodnih principa, ostaje pitanje kako Albanci smatraju da Kosovo može da se izdvoji iz Srbije, a Republika Srpska ne može iz BiH“, napisao je Dodik na Twitteru.

  • Politika

  • 08. Okt. 2022  08. Okt. 2022

  • 19

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pitanje kako Albanci smatraju da se Kosovo može izdvojiti iz Srbije, a Republika Srpska ne može iz Bosne i Hercegovine.

„Ako ćemo se držati međunarodnih principa, ostaje pitanje kako Albanci smatraju da Kosovo može da se izdvoji iz Srbije, a Republika Srpska ne može iz BiH“, napisao je Dodik na Twitteru.

On je naveo da Republika Srpska nije model, već međunarodna pravna činjenica ugrađena u Dejtonski sporazum i Ustav BiH.

„Kosovo, za koje Vjosa Osmani smatra da je nezavisna država, plod je terorizma i separatizma“, ocijenio je Dodik.

On je naveo da su „Albaci devedesetih godina silom okupirali Kosovo, da bi danas Srbe zvali i tretirali kao kriminalnu bandu“.

Vjosa Osmani je prethodno u Pragu izjavila da „nikome nije u interesu da na Kosovu ima model poput Republike Srpske ili slične modele koji nisu funkcionisali i neće funkcionisati, jer stvaraju više problema nego mira i stabilnosti“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...