SUTRA PONAVLJANJE IZBORA U HOZIĆIMA KOD BOSANSKOG NOVOG: Novi izborni materijal sa zaštitom...

Na ovom biračkom mjestu 2. oktobra nije održan birački proces jer su prije njegovog otvaranja zatečeni popunjeni glasački listići.

  • Politika

  • 08. Okt. 2022  08. Okt. 2022

  • 1

Ponovljeni izbori na biračkom mjestu Hozići u Bosanskom Novom bit će održani sutra.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) donijela je odluku o odgađanju i raspisivanju izbora za ovo biračko mjesto, gdje, kako je navedeno 2. oktobra nije bilo moguće održati opće izbore u skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

Ponovljeni izbori na biračkom mjestu Hozići u Bosanskom Novom bit će održani sutra.

Iz CIK-a je navedeno da će na odgođenim izborima na biračkom mjestu u Hozićima biti korišten novi izborni materijal sa dodatnom zaštitom, da je Općinska izborna komisija imenovala nove članove biračkog odbora i da će izbore nadzirati akreditovani supervizor CIK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...