BH. POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ OTKRIVA SCHMIDTOVE NAMJERE: "To je direktno kršenje odluka Ustavnog suda BiH..."

"Postaje sve jasnije da Schmidt pokušava da donese plan '5+2' za zatvaranje Ureda visokog predstavnika u BiH", navodi Jasmin Mujanović

  • Politika

  • 09. Okt. 2022  

  • 3

Nakon što je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt najavio nove intervencije koje će se odnositi na entitet Republiku Srpsku, reagovao je bh. politolog Jasmin Mujanović.

Naime, Mujanović otkriva sljedeći veliki korak visokog predstavnika u BiH.

"Pošto je iskoristio svoje bonske ovlasti da za HDZ-u isporuči retrogradni zakon, rečeno mi je da će sljedeći veliki potez OHR-a biti pokušaj prenošenja državne vojne imovine u entitetu RS lokalnim secesionističkim vlastima, što je direktno kršenje odluka Ustavnog suda BiH", navodi Mujanović na Twitteru ne otkrivajući svoj izvor informacija.

"Postaje sve jasnije da Schmidt pokušava da donese plan "5+2" za zatvaranje Ureda visokog predstavnika u BiH, ne shvaćanjem suštine te formule već jednostavnom isporukom političkih dobara Čoviću i Dodiku. Ovdje nema pretvaranja u reformu. Ovo je de facto podjela putem fiata", navodi Mujanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...