JOŠ UVIJEK NEZVANIČNO: Muškarac koji je zadavio suprugu u Bihaću pronađen obješen?

Policija je od ubistva za njim intenzivno tragala, a sada je pronađen obješen u mjestu Grmuša, na putu prema Bosanskoj Krupi.

  • Hronika

  • 13. Okt. 2022  13. Okt. 2022

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona pronašli su mrtvog Enesa Odobašića (39), koji je prije dva dana ubio svoju suprugu u Bihaću, nezvanično saznaje Klix.ba.

Policija je od ubistva za njim intenzivno tragala, a sada je pronađen obješen u mjestu Grmuša, na putu prema Bosanskoj Krupi.

Ove informacije zvanično nije mogao potvrditi za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornik MUP-a USK Bahrudin Dželalagić koji je u trenutku našeg poziva očekivao da mu kolege sa terena jave zvaničnu informaciju o potvrdi identiteta pronađenog muškarca.

Podsjećamo, "Slobodna Bosna" je još jučer objavila informacije iz izvora bliskih policiji kako se sumnja na Odobašićevo samoubistvo, dok je trajala potraga za njim.

Odobašić je, naime, u centru Bihaća prije dva dana udavio svoju suprugu sa kojom ima i dijete, a motivi ubistva nisu poznati.

Naš portal nezvanično je saznao da je Odobašić svoju suprugu udavio kablom od kuhala zbog porodičnih problema, a zatim pozvao njenog brata da ga obavijesti šta je učinio, te se dao u bijeg.

Osumnjičeni je sa suprugom stanovao u naselju Harmani, u neposrednoj blizini Osnovne škole "Harmani 2".

Ubijena Edina Odobašić (31) će biti sahranjena danas u 15:30 sati na mezarju Veliko Brdo u Bužimu. Iza Edine su ostali sin Muris, otac Husein, majka Šeherzada, te braća Nedžad i Šeherzad.

U petak će u više bh. gradova biti održani protesti na kojima će se reći "ne femicidu", nasilju nad ženama i njihovim sve češćim ubistvima.

Ovaj poziv širi se društvenim mrežama, a dijele ga udruženja žena i aktivistkinje koje su se referirale, između ostalog, na stravično ubistvo Edine Odobašić iz Bihaća, a čiji ubica nije odmah uhvaćen. Podsjetile su i na to da je, prema nezvaničnim i nepotpunim statistikama, od 2017. godine ubijeno više od 60 žena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...