SKANDALOZAN POTEZ SPC-a U SREBRENICI: Osveštali prostorije SDA, Tabaković poručio; Nastavak ratnih ciljeva

Na ovaj sraman potez SPC-a u Srebrenici reagirao je Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica.

  • Vijesti

  • 14. Okt. 2022  

  • 9

Tokom današnjeg obilježavanja krsne slave Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Srebrenici održana je litija ulicama grada tokom koje su sveštenici zaustavili se ispred zgrade u kojoj su smještene prostorije SDA Srebrenica i osveštali ih! 

Na ovaj sraman potez SPC-a u Srebrenici reagirao je Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica.

- Općinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuje postupak Srpske pravoslavne crkve u Srebenici koji su danas izvršili čin vjerskog napada na službene prostorije SDA Srebrenica.

Osveštavanje službenih prostorija SDA Srebrenica je dokaz da SPC nije odustao od namjere da ono što nisu u ratu i agresiji uništili i pokrstili da to urade u miru.

Predstavnicima SPC-a poručujemo da hiljade litara svete vodice ne može saprati krv i miris zločina koji je činjen pod blagoslovom crkve. Od nadležnih policijskih organa zahtijevamo hitnu istragu i kažnjavanje odgovornih za ovaj gnusni čin - poručio je Tabaković.

alt

Faktor

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...