NAKON JUČERAŠNJIH PROTESTA U ZAVIDOVIĆIMA, OGLASILA SE KARIĆ: "Naše i vaše Sarajevo nije bio i nikada neće biti grad koji uzima i otima..."

"Gradskom vijeću Grada Sarajeva predložiću da odustanemo od kupovine vašeg "Ćire", napisala je gradonačelnica Karić.

  • Društvo

  • 14. Okt. 2022  14. Okt. 2022

  • 0

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, oglasila se večeras povodom jučerašnjih protesta građana Zavidovića zbog prodaje Ćire glavnom gradu naše zemlje.

Zavidovićani ne žele prodati simbol svog grada, a jučer su održali protest u kojima su pozvali Grad Sarajevo da odustane od kupovine.

Karić je večeras poslala poruku građanima Zavidovića kazavši kako razumije njihovu želju za zadržavanjem simbola grada.

"Naše i vaše Sarajevo nije bio i nikada neće biti grad koji uzima i otima, nego grad koji dijeli i daje.

Bili bismo počašćeni da sa vama podijelimo divan djelić historije vašeg grada, ali potpuno razumijemo vašu privrženost i potrebu da lokomotivu sačuvate kao dio identiteta svog grada.

Iz istog poriva smo i sami renovirali Bistričku stanicu i iz istog razloga uz nju želimo vidjeti i popularnog "Ćiru". Svakako, ni na koji način ne insistiramo da to bude baš vaša lokomotiva.

Veseli nas i raduje što dijelimo istu strast prema lijepim elementima naše historije.

Gradskom vijeću Grada Sarajeva predložiću da odustanemo od kupovine vašeg "Ćire", u nadi da ćemo uspjeti naći neku drugu lokomotivu i da ćemo zajedno uživati u pogledu i u Sarajevu i u Zavidovićima, napisala je Karić.

Drage građanke i građani Zavidovića, Naše i vaše Sarajevo nije bio i nikada neće biti grad koji uzima i otima, nego...

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcPetak, 14. listopada 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...