GRLIĆ RADMAN POPUSTIO BOSNU I HERCEGOVINU, PA KRITIKUJE SRBIJU: "Učenici Miloševića i Šešelja žele nastavak agresije..."

"Ovo bi bio i povijesni i politički međunarodnopravni paradoks da država agresor koja je u više navrata na međunarodnim instancama osuđena, sudi pripadnike pobjedničke vojske", rekao je Grlić Radman.

  • Regija

  • 15. Okt. 2022  15. Okt. 2022

  • 4

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da je suđenje penzionisanim hrvatskim pilotima, koje srbijansko tužilaštvo tereti za napad na srpske civile 1995., politička farsa.

"Ono što je sigurno je da je to doista politička farsa. Ovo bi bio i povijesni i politički međunarodnopravni paradoks da država agresor koja je u više navrata na međunarodnim instancama osuđena, sudi pripadnike pobjedničke vojske.  S druge stane, još bi veći paradoks bio da učenici i sljedbenici agresora, Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, misle ili očekuju da će ova Vlada dopustiti nastavak te agresije u okviru nepostojeće univerzalne jurisdikcije", izjavio je Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...