LOKALITET SELA BRESTOVO: Na području Stanara ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe

Ekshumacije je izvršena po nalogu Tužilaštva BiH.

  • Hronika

  • 17. Okt. 2022  17. Okt. 2022

  • 0

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine je saopšteno da je na lokalitetu sela Brestovo, zaseok Kazarević na području opštine Stanari, završena ekshumacija, a ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje dvije osobe.

Ekshumacije je izvršena po nalogu Tužilaštva BiH.

"Posmrtni ostaci radi sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta na osnovu DNK-a analize, upućeni su u Gradsko groblje JK a.d. Banja Luka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih lica po nalogu tužioca koordinirao istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH. Na mjestu ekshumacije bili su prisutni ljekar sudske medicine-patolog, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za nestale osobe ICMP, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, kao i policijski službenici PU Doboj i PS Stanari, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...