SVE ZA PUTINA: Naoružani sinovi zloglasnog Ramzana Kadirova stigli u Ukrajinu, pogledajte šta su prvo uradili (VIDEO)

Međunarodni kazneni sud korištenje djece mlađe od 15 godina u sukobima smatra ratnim zločinom. Rusija ne priznaje nadležnost ovog suda.

  • Svijet

  • 19. Okt. 2022  

  • 6

Članovi porodice čečenskog vođe Ramzana Kadirova stigli su u okupirani grad Mariupolj. Na snimci koju je objavila Nexta možemo vidjeti naoružane Kadirovljeve sinove kako s puškama u ruci poziraju pred kamerom.

Podsjetimo, čečenski lider nedavno je najavio da će trojicu sinova, koji imaju 14, 15 i 16 godina, poslati u Ukrajinu na front kako bi se borili uz rusku vojsku.

U dugačkoj objavi na Telegramu, Kadirov je tada napisao kako je vojna obuka njegovih sinova počela davno i da je sada vrijeme da oni iskuse pravu borbu.

Obratio se i onima koji su tvrdili da članovi porodice čečenskog lidera ne sudjeluju u vojnim operacijama u Ukrajini. Objavu je pratila i snimka koja prikazuje njegove sinove kako pucaju iz različitog oružja tokom obuke.

Međunarodni kazneni sud korištenje djece mlađe od 15 godina u sukobima smatra ratnim zločinom. Rusija ne priznaje nadležnost ovog suda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...