NASTAVLJENO SUĐENJE U SLUČAJU "FADIL NOVALIĆ I OSTALI": U Sud Bosne i Hercegovine dopremljeni sporni respiratori...

Na prošlom ročištu je nastavljeno izlaganje nalaza Leandra Pekija, biomedicinskog inženjera i stručnjaka za medicinske aparate.

  • Vijesti

  • 19. Okt. 2022  

  • 3

Saslušanjem dva svjedoka odbrane Fahrudina Solaka, danas je u Sudu Bosne i Hercegovine nastavljeno suđenje premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i ostalima u vezi sa nabavkom 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

U Sud Bosne i Hercegovine su stigli i sporni respiratori, koji bi trebalo da budu prezentovani u sudnici.

Na prošlom ročištu je nastavljeno izlaganje nalaza Leandra Pekija, biomedicinskog inženjera i stručnjaka za medicinske aparate.

Osim Novaliću, sudi se ministrici finansija Federacije BiH Jelki Milićević, nekadašnjem direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku preduzeća "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću zbog sporne nabavke 100 kineskih respiratora.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićević je optužena za nesavjestan rad u službi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...