"IMALI SMO SJAJAN POČETAK SEZONE": FK Sarajevo prihvatilo ostavku Feđe Dudića

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener Jasmin Trnovac.

  • Sport

  • 19. Okt. 2022  19. Okt. 2022

  • 0

Rukovodstvo FK Sarajeva prihvatio je ostavku koju je podnio trener Feđa Dudić poslije eliminacije iz Kupa BiH od Čelika.

Dudić je početkom nove sezone potpisao ugovor na dvije godine uz opciju dodatnog produženja na još jednu sa Bordo klubom, ali poslije ispadanja u 1/16 finala Kupa BiH od ekipe Čelika, rukovodstvo kluba ipak je prihvatilo njegovu ostavku.

„Klub je prihvatio ostavku Feđe Dudića. Imali smo sjajan početak sezone, međutim jasno je da sada ne možemo biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine. Žao nam je što se ovo desilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za lošije rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru. Feđa je veliki profesionalac koji je u potpunosti posvećen svom poslu, ali takav je fudbal. Ovim putem se zahvaljujemo Feđi i njegovim saradnicima na predanom radu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere. Mnogo je različitih faktora koji su uticali na rezultate Sarajeva u ovoj sezoni i sve će to biti detaljno analizirano na zimskoj pauzi. Sada je najbitnije da se ekipa konsoliduje i da što je kvalitetnije moguće privedemo kraju prvi dio sezone“, kazao je Emir Hadžić sportski direktor Sarajeva.

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener Jasmin Trnovac. U što skorijem roku biće definisano ko će sa klupe voditi ekipu u nedjeljnoj utakmici protiv Posušja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...