MANCHESTER UNITEDU JE PREKIPILO: Ronaldo u januaru odlazi potpuno besplatno?

Još dok je dvoboj trajao, Portugalac je odbio ući u igru, a zatim je prije posljednjeg sučevog zvižduka s klupe odšetao u svlačionicu, navukavši na sebe bijes navijača Uniteda i cijele Engleske.

  • Sport

  • 21. Okt. 2022  

  • 0

Utakmica protiv Tottenhama donijela je zadovoljstvo na Old Trafford zbog konačnog ishoda (pobjeda Manchester Uniteda od 2:0), ali je ujedno i bila kap koja je prelila čašu strpljenja glede Cristiana Ronalda, kako među čelnicima tako i među navijačima Crvenih đavola.

Još dok je dvoboj trajao, Portugalac je odbio ući u igru, a zatim je prije posljednjeg sučevog zvižduka s klupe odšetao u svlačionicu, navukavši na sebe bijes navijača Uniteda i cijele Engleske.

Preko takvog izraza nepoštovanja u klubu nisu mogli prijeći pa su promptno objavili da Ronaldo neće konkurirati za vikend okršaj s Chelseajem. U prijevodu, izbačen je iz ekipe.

Vidjet ćemo dokad će ova situacija trajati odnosno kakve će biti daljnje konsekvence koje će Ronaldo morati snositi.

On se oglasio preko društvenih mreža najavivši da će se uskoro vratiti, ali teško da više ima povratka i pitanje je kako će sve to izgledati kad jednom opet zaigra.

Engleski mediji raspisali su se kako bi United mogao kazniti Ronalda s milion funti, a cjelokupna situacija samo je pojačala napise o njegovom skorašnjem odlasku iz Manchester Uniteda.

Njegov ugovor traje do 30. juna 2023., ali na Old Traffordu su ga spremni pustiti u zimskom prijelaznom roku bez ikakve odštete, samo da ga se što prije riješe i time maknu ogroman balast iz svlačionice.

Cijelo ljeto su ga nudili evropskim velikanima koji nisu htjeli ni čuti za dovođenje igrača koji je već navršio 37 godina. Istovremeno, on je odbio mogućnost povratka u Sporting Lisabon, baš kao što nije htio prihvatiti lukrativnu ponudu iz Saudijske Arabije odakle su mu nudili 250 miliona eura za dvogodišnji ugovor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...