VUČIĆEV REŽIM SE OPASNO NAORUŽAVA: Srbija kupuje iranske dronove?

Navodno su 22 zemlje podnijele zvanične zahtjeve za kupovinu vojnih bespilotnih letjelica iranske proizvodnje.

  • Regija

  • 21. Okt. 2022  21. Okt. 2022

  • 4

Iranski dronovi dobili su posebnu medijsku pažnju u zadnje vrijeme, nakon što su se pojavili u posjedu ruskih snaga.

Navodno su 22 zemlje podnijele zvanične zahtjeve za kupovinu vojnih bespilotnih letjelica iranske proizvodnje. To je izjavio bivši komandant Korpusa garde Islamske revolucije i najviši vojni saradnik iranskog vrhovnog vođe, general-majora Jahja Rahim Safavi.

U svom govoru spomenuo je i Srbiju.

"Trenutne zemlje kandidati za kupovinu iranskih dronova su Armenija, Tadžikistan, Srbija, Alžir, Venecuela i druge zemlje", rekao je Safavi.

On je dodao da je Iran prije Islamske revolucije 80 posto svojih vojnih potreba uvozio iz inostranstva, ali da ih sada proizvodi.

Iranski dronovi dobili su posebnu medijsku pažnju u zadnje vrijeme, nakon što su se pojavili u posjedu ruskih snaga.

Izraelska web stranica Walla navodi da Izrael pomno prati ovaj razvoj događaja jer bi mogao utjecati na svaki budući sukob s Iranom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...