RAZGOVOR O FORMIRANJU BUDUĆE VLASTI: SDA Tuzlanskog kantona ima 19 zastupnika, pozvani potencijalni partneri za koaliciju...

"Tačno je da smo, osim sa SD BiH razgovarali i sa jednim brojem zastupnika iz drugih političkih partija. To je sve što mogu potvrditi".

  • Politika

  • 21. Okt. 2022  21. Okt. 2022

  • 0

Pregovarački tim SDA Tuzlanskog kantona, na čelu sa Fahrudinom Skopljakom predsjednikom KO SDA TK, danas je, vezano za mogućnost zajedničkog formiranja buduće skupštinske većine u TK, razgovarao sa Enverom Bijedićem predsjednikom stranke Socijaldemokrati BiH i njegovim timom.

Razgovor je održan na poziv SDA kao pobjedničke stranke u TK, a prisustvovali su mu i predstavnici DF-a, piše Politicki.ba.

"Razgovarali smo o zajedničkom nastupu u budućoj skupštinskoj većini, premda ništa nije dogovoreno. Razgovore ćemo nastaviti naredne sedmice", kazao je za Politicki.ba Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA TK

Skopljak nije želio potvrditi informaciju koja je procurila u Tuzli da su SDA i DF u Skupštini TK već osigurali većinu od 19 zastupnika.

Ko su dva zastupnika koja će podržati buduću skupštinsku većinu i iz koje političke partije dolaze, zasad nema zvanične informacije.

"Tačno je da smo, osim sa SD BiH razgovarali i sa jednim brojem zastupnika iz drugih političkih partija. To je sve što mogu potvrditi", kazao nam je kratko Skopljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...