DONALD TRUMP MORA SVJEDOČITI U SLUČAJU NAPADA NA CAPITOL HILL: Ako odbije ide u zatvor...

U tom slučaju, čitav Kongres mora glasati hoće li slučaj predati ministarstvu pravosuđa, koje ima ovlasti pokrenuti optužnicu.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2022  21. Okt. 2022

  • 0

Odbor američkog Kongresa koji istražuje prošlogodišnje nerede na Kapitolu i službeno je pozvao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da mora izaći na svjedočenje u vezi događaja 6. januara 2021. godine.

"Bili ste u središtu prvog i jedinog pokušaja bilo kojeg američkog predsjednika da poništi izbore. Znali ste da je ova aktivnost nezakonita i protivustavna", piše u pozivu.

Prema saveznom zakonu, nepoštivanje poziva odbora Kongresa da se svjedoči ili predaju dokumenti smatra se prekršajem, za koji se može odrediti zatvorska kazna između mjesec i jedne godine.

U tom slučaju, čitav Kongres mora glasati hoće li slučaj predati ministarstvu pravosuđa, koje ima ovlasti pokrenuti optužnicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...