"JA KAŽEM NE...": Donald Trump migrante koji ilegalno borave u SAD-u nazvao "životinjama"

Bivši predsjednik optužio je predsjednika Joea Bidena da je dozvolio "krvoproliće" na američko-meksičkoj granici, za koje je rekao da "uništava zemlju".

  • Svijet

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat na izborima Donald Trump nazvao je ilegalne imigrante u Sjedinjenim Američkim državama "životinjama".

Trump je to izjavio u utorak na predizbornom skupu u Michiganu komentarišući ubistvo studentice Laken Riley (22), koju je navodno ubio imigrant iz Venecuele koji je ilegalno boravio u SAD-u.

"Demokrate kažu: 'Molim vas, nemojte ih zvati životinjama. Oni su ljudi.' Ja kažem ne, oni nisu ljudi. Oni nisu ljudi. Oni su životinje", rekao je Trump.

Bivši predsjednik optužio je predsjednika Joea Bidena da je dozvolio "krvoproliće" na američko-meksičkoj granici, za koje je rekao da "uništava zemlju", prenosi Anadolija.

Ponovio je svoje obećanje da će izvršiti najveću deportaciju ilegalnih migranata ako bude ponovo izabran.

Ubistvo studentkinje u februaru izazvalo je gnjev protiv imigranata unutar antiimigrantskih grupa.

Trump često, bez dokaza, tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...