BH. KLUB OPTUŽIO NAVIJAČE HAJDUKA ZBOG PALJENJA ZASTAVE: "Ovo je međunarodni skandal"

Oni su se tim povodom javnosti obratili putem zvaničnog Facebook profila, a najavili su i tužbe.

  • Sport

  • 22. Okt. 2022  

  • 1

Navijači Hajduka na sinoćnjem derbiju protiv Dinama zapalili su brojne zastave koje su nešto ranije oduzete i izložene na stadionu Poljud, a među kojima se nalazila i ona bh. kluba Omarske.

Oni su se tim povodom javnosti obratili putem zvaničnog Facebook profila, a najavili su i tužbe.

“Naša velika zastava na kojoj je pisalo Omarska, duga preko 20 metara jedno je vrijeme bila izložena na ogradi stadiona.

Par dana nakon utakmice protiv Sutjeske primjećeno je kako zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti. Međutim, večeras se pojavio snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu i među njima je zapaljena i naša zastava.

Međunarodni skandal, koji će u narednim danima dobiti i svoj epilog.

Kako nam dolazi mnogo upita, smatrali smo kako je naša dužnost da vas obavjestimo”, navode iz FK Omarska.

Na derbiju su zabilježeni brojni incidenti, uhapšeno je na desetine navijača splitskog kluba, a povrijeđena su i četiri policajca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...