MILO ĐUKANOVIĆ OCIJENIO: "Kina doprinosi očuvanju stabilnosti prosperiteta na globalnom planu"

Đukanović je rekao da, imajući u vidu mjesto koje Kina zauzima na globalnoj sceni, to je razlog za poštovanje najšire međunarodne zajednice.

  • Regija

  • 22. Okt. 2022  22. Okt. 2022

  • 1

Kina svojom veličinom doprinosi očuvanju stabilnosti i prosperiteta na globalnom planu, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović je u izjavi za televiziju CGTN podsjetio da je Komunistička partija Kine prošle godine obilježila 100 godina od osnivanja i ostvarivanja svog prvog cilja, a to je dostizanje umjerenog prosperiteta države.

Prema riječima Đukanovića, rezultati koji su ostvareni u tom periodu su impresivni.

On je naveo da je Kina postala u međuvremenu druga ekonomija u svijetu.

„Deset godina ranije uspjela je da ostvari sve ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Kina je na nivou 18,5 odsto svjetske ekonomije. To su rezultati koji zaslužuju puno poštovanje i koji ukazuju na odgovorno upravljanje državnim interesima“, rekao je on.

Đukanović je rekao da, imajući u vidu mjesto koje Kina zauzima na globalnoj sceni, to je razlog za poštovanje najšire međunarodne zajednice.

„Jer Kina upravo može da svojom veličinom veoma doprinese, i doprinosi, očuvanju stabilnosti i prosperiteta na globalnom planu“, ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ako je suditi po upravljačkoj sposobnosti u ranijem periodu, nema sumnje da će Komunistička partija i na ovogodišnjem kongresu uspjeti da pravilno definiše svoj cilj.

„I da ćete posvećenošću nakon kongresa raditi na ostvarivanju tog cilja doprinosti daljem prosperitetu Kine i samim tim činiti veoma značajnu kontribuciju u daljem globalnom razvoju stabilnosti“, kazao je Đukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...