PORUKE SA SVIH STRANA: Dodik, Zelenski, Orban čestitali novoj premijerki Italije

Giorgia Meloni položila je danas zakletvu kao prva žena premijer Italije zajedno sa svojim kabinetom, čime je ova država dobila najviše desno orijentisanu Vladu od Drugog svjetskog rata.

  • Evropa

  • 22. Okt. 2022  

  • 1

Odlazeći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je Giorgi Meloni prvoj premijerki Italije formiranje Vlade te države.

"Želim Vam sav mogući uspjeh u suočavanju sa izazovima našeg vremena", napisao je Dodik na "Twitteru"·

Giorgia Meloni položila je danas zakletvu kao prva žena premijer Italije zajedno sa svojim kabinetom, čime je ova država dobila najviše desno orijentisanu Vladu od Drugog svjetskog rata.

Čestitke su joj stigle sa svih strana.

Među prvima koji je čestitao Meloni bio je mađarski premijer Viktor Orban koji je na "Twiteru" uz čestitku objavio i fotografiju s novom premijerkom.

"Čestitam na formiranju vaše vlade! Sjajan dan za evropsku desnicu", poručio je Orban.

Čestitke prvoj ženi na mjestu šefa italijanske vlade uputio je i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Čestitam prvoj ženi u istoriji Italije na poziciji premijera. Želim da nova vlada uspješno odgovori na sve izazove s kojima se suočavamo danas i radujem se saradnji i obezbjeđivanju mira i prosperiteta u Ukrajini, Italiji i cijelom svijetu", rekao je Zelenski.

Predsjednik SAD, Joe Biden, napisao je da je Italija vitalni saveznik NATO-a i blizak partner, "naročito u periodu dok se nacije zajedno suočavaju sa zajedničkim izazovima".

"Radujem se nastavku saradnje i podrške Ukrajini", napisao je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...