SJAJNA UTAKMICA, VELIKA POBJEDA: "Portlad TrailBlazersi" " deklasirali "Denver Nuggetse", Nurkić u potpunosti nadigrao Jokića (VIDEO)

"Portland TrailBlazersi" trenutno su  vodeća ekipa Zapadne konferencije sa četiri pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

  • Sport

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 0

Košarkaši "Portland Trail Blazersa" savladali su noćas u fantastičnoj utakmicu ekipu "Denver Nuggetsa"rezultatom 135-110.  Sjajnu utakmicu, prije svega u odbra ni odigrao je bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić, koji je ubacio 13 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija. Nurkić je u potpunosti nadigrao zvanično najboljeg košarkaša NBA Lige Nikolu Jokića koji nakon dugo vremena nije bio dvocifren niti u jednoj  od statističkih kategorija koji je valoriziraju.

Srbijanski div je za 27 minuta koliko je proveo u igru ubacio 9 poena i imao isto toliko skokova i asistencija. Koliko ga je Nurkić dobro isključio iz igre govori nevjerovatan podatak o samo 4 lopte koje je tokom cijele utakmice Jokić uputio prema košu.

Nakon prvog poluvremena koje su dobili "Nuggetsi", domaći "Portland" je u drugom sa ubačenih 75 poena potpuno dominirao u svim elementima igre.

Najefikasniji u njihovim redovima bio je Damian Lillard sa 31 poenom, a izvanredan je bio i drugi bek Anfernee Simons  sa 29 poena od čega čak sedam "trojki".

"Portland TrailBlazersi" trenutno su  vodeća ekipa Zapadne konferencije sa četiri pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...