BURNO U BANJOJ LUCI, POLICIJA U PRIPRAVNOSTI: Miting podrške SNSD-u i Miloradu Dodiku...

Prema njegovim riječima, srpski narod je na održanim izborima jasno rekao svoj stav i podržao politiku koju on zastupa.

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2022  

  • 0

U Banja Luci će večeras u 18 sati biti održan miting podrške u organizaciji SNSD-a, a protiv "prekrajanja izborne volje naroda RS". Centralna izborna komisija 10. oktobra je naredila da se po službenoj dužnosti prebroje svi glasački listići u RS-u i Brčko distriktu za nivo predsjednika/potpredsjednika RS. Brojanje je počelo 13. oktobra i još uvijek nije završeno. CIK je u subotu navečer je utvrdio rezultate za sve nivoe vlasti osim za nivo predsjednika/potpredsjednika RS.

Lider SNSD-a Milorad Dodik miting organizuje sa partnerima.

"Republika Srpska će se i ovaj put oduprijeti opasnim namjerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka CIK-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj", naveo je Dodik u najavi mitinga. 

Prema njegovim riječima, srpski narod je na održanim izborima jasno rekao svoj stav i podržao politiku koju on zastupa.

"Nikakve manipulacije ne mogu promijeniti volju stotina hiljada građana koji su dali svoj glas za jaku i stabilnu Republiku Srpsku", poručio je Dodik.

CIK je u ponedjeljak Tužilaštvu BiH prijavio falsifikovane glasačke listiće na nekoliko biračkih mjesta. 

Još uvijek nije poznato kada će biti završeno prebrojavanje listića i kakvu će odluku donijeti CIK.

U izbornoj noći pobjedu za predsjednicu RS prvo je proglasila Jelena Trivić (PDP), a nekoliko sati poslije nje i Milorad Dodik. Razlika između njih dvije je oko 30.000 glasova.

Dodik je na miting pozvao pristalice iz svih gradova i općina koji ga podržavaju. 

"Slobodna Bosna" je ranije izvijestila i o reakciji ministra MUP-a RS-a Dragana Lukača koji je kazao kako će policijske snage biti u pripravnosti.

- S obzirom na moguća incidentna dešavanja moramo da budemo spremni i uvijek smo spremni na prvom mjestu da zaštitimo građane Srpske, njihovu imovinu, naš miran život u Srpskoj - rekao je Lukač.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...