RUSKI VODITELJ ZAPREPASTIO IZJAVOM: "Ukrajinsku djecu trebalo je udaviti u Tisi!"

"Samo udavite tu djecu, udavite ih", kazao je i dodao da ih treba strpati u kolibu i spaliti. 

  • Svijet

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 0

Anton Krasovski, voditelj TV Russia Today suspendiran je na ovoj ruskoj državnoj televiziji poslije skandalozne izjave da bi ukrajinsku djecu trebalo udaviti u rijeci, kao i da Ukrajina ne treba da postoji.

Krasovski je ovo izjavio u emisiji emitiranoj prošle nedjelje i to poslije priče ruskog pisca naučne fantastike Sergeja Lukjanenka o tome kako su mu prilikom prve posjete Ukrajini 80-ih godina prošlog vijeka djeca rekla da bi bolje živjela da im Moskva nije okupirala zemlju. 

"Trebalo ih je udaviti u Tisi", rekao je Krasovski. 

"Samo udavite tu djecu, udavite ih", kazao je i dodao da ih treba strpati u kolibu i spaliti. 

Također je kazao i da "Ukrajina ne bi trebalo da postoji i Ukrajince koji se odupiru Rusiji treba streljati". 

Margarita Simonjan, glavna urednica RT rekla je da je Krasovski suspendiran zbog svojih 'odvratnih komentara'. Dodala je da niko u RT ne dijeli njegove stavove. 

"Za djecu Ukrajine, kao i djecu Donbasa, i svu ostalu djecu, želim da sve ovo završi što je prije moguće, i da mogu da žive i uče u miru", poručila je. 

Simonjan je dodala da je "teško povjerovati da je Krasovski iskreno vjerovao da djecu treba udaviti". 

U međuvremenu, Krasinki se oglasio na Telegramu i izvinio zbog svojih riječi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...