FALSIFICIRANI LISTIĆI: SIPA izvršila uviđaj u glavnom centru za brojanje glasova u Zetri

Miovčićeva je podsjetila da je uviđaj izvršen zbog sumnje na jedno krivično djelo.

  • Vijesti

  • 26. Okt. 2022  26. Okt. 2022

  • 0

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA BiH) završili su uviđaj u glavnom centru za brojanje glasova u sarajevskoj "Zetri", potvrdila je Srni glasnogovornica ove agencije Jelena Miovčić.

“O daljim eventualnim aktivnostima u ovom slučaju odlučuje postupajući tužilac Tužilaštva BiH”, naglasila je Miovčić.

Miovčićeva je podsjetila da je uviđaj izvršen zbog sumnje na jedno krivično djelo.

Podsjećamo, CIK je jučer podnio prijavu državnom tužilaštvu, jer je sa dva biračka mjesta u Brčko distriktu pronađeno 37 falsificiranih listića za izbor predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Također, CIK je 24. oktobra podnio prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog 36 falsificiranih listića za izbor predsjednika i potpredsjednika RS-a sa dva biračka mjesta u Bratuncu i jednog biračkog mjesta u Šekovićima. Na svim falsificiranim listićima bio je glas za Milorada Dodika. 

Podsjećamo, u glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani Zetra, po CIK-ovoj odluci, ponovo se broje glasovi za predsjednika i potpredsjednika RS-a. Takva odluka je donesena nakon tvrdnji kandidatkinje opozicije za entitetsku predsjednicu Jelenu Trivić (PDP) da su se desile neregularnosti na izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...