PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: "U Republici Srpskoj na sceni je obojena revolucija..."

-Ovakve crne revolucije u mnogo zemalja ostavile su katastrofalne posljedice, kazao je on.

  • Mini market

  • 27. Okt. 2022  27. Okt. 2022

  • 4

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci i prvi bezbjednjak Milorada Dodika, rekao je za RTRS da je Republika Srpska treći put izložena metodama djelovanja obojenih revolucija.

Ćeranić tvrdi da sve što se dešava u vezi osporavanja izbornih rezultata ima stavke obojene revolucije, dodajući da se Republika Srpska do sada uspješno odbranila od pokušaja takvih revolucija zbog odlučnosti vlasti da se suprotstavi kreatorima takvih scenarija i kako kaže, zbog postojanja čvrste policije.

- Ne priznaju se rezultati, izborni pobjednik se optužuje za krađu, pozivaju se pristalice na ulicu, a sve uz podršku stranog faktora. Cilj je da se uspostavi vlast koja će sprovoditi tuđe interese, a ne interese srpskog naroda, kazao je Ćeranić.

-Ovakve crne revolucije u mnogo zemalja ostavile su katastrofalne posljedice, kazao je on.

Politički analitičar Aleksandar Pavić, također blizak Dodikovom SNSD-u, rekao je da je još jedan pokušaj obojene revolucije u Republici Srpskoj počeo u izbornoj noći kada je opozicioni kandidat za predsjednika proglasio pobjedu i pozvao pristalice na ulice, te nastavljen tvrdnjama o izbornim krađama i nastojanjima da se ponište rezultati izbora.

-U Republici Srpskoj je i 2014. i 2108. godine na sceni bio pokušaj obojene revolucije, a iza svega stoji namjera smjene demokratski izabrane suverenističke vlasti. U Republici Srpskoj postoji suverenistička vlast koja gleda interese Srpske onako kako je to propisao Dejtonski sporazum, a ovdje imamo napore zapadnih sila da revidiraju taj sporazum i centralizuju zemlju. Pošto narod ne želi da učestvuje u tom projektu i bira vlast koja isto to ne želi, oni obojenim revolucijama pokušavaju da ih smijene uz medijsku satanizaciju i sankcije, kazao je Pavić.

Podsjetimo, analitičar iz Beograda Aleksandar Pavić poznat je u javnosti i kao nekadašnji savjetnik bivše predsjednice Republike Srpske i presuđene ratne zločinke Biljane Plavšić. On je posljednjih godina postao najistaknutiji sagovornik medijima pod „šapom“ vlasti u Republici Srpskoj.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...