"KOSOVO I SRBIJA - IZBJEGAVANJE ĆORSOKAKA": Policija u Srbiji vratila zamjenika kosovskog premijera, zaustavljen u blizini Beograda

On je dotičnu situaciju nazvao manipulacijom Srbije.

  • Regija

  • 27. Okt. 2022  27. Okt. 2022

  • 0

Prvi potpredsjednik kosovske vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bislimi nije uspio da učestvuje na forumu i konferenciji u Beogradu, jer su ga srpske vlasti vratile kada je bio u blizini Beograda "iz bezbjednosnih razloga".

Bislimi je, kako prenose kosovski mediji, vraćen nazad na Kosovo kada je bio na oko 100 kilometara pred Beogradom. On je dotičnu situaciju nazvao manipulacijom Srbije.

"Zahtjev za posjetu smo uputili prije nedjelju dana. Posjeta je odobrena. Prešli smo granicu, približili smo se Beogradu, tu nas je zaustavio policijski auto i rekli nam da se vratimo iz bezbjednosnih razloga. Ispostavilo se da je to sve manipulacija... Došao je dodatni auto pa konvoj i tražili su da se vratimo, jer su navodno bezbjednosni problemi. Rekli su da je bezbjednost ugrožena", rekao je Bislimi kosovskim medijima.

Prvi potpredsjednik Vlade Bislimi trebao je danas da učestvuje na konferenciji "Diplomatski dijalog" u organizaciji Foruma za etničke odnose na temu "Kosovo i evropska perspektiva regiona", dok je u petak trebao da učestvuje na panel diskusiji, u okviru "Beogradske bezbjednosne konferencije", na temu "Kosovo i Srbija - Izbjegavanje ćorsokaka", javlja Anadolu Agency (AA).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...