UKRAJINSKI ZASTUPNIK GONČARENKO: „I vi ste bili dio genocida, Ukrajina treba da prizna Kosovo kao nezavisnu državu…“

Plenarno zasjedanje skupštine počelo je minutom šutnje u čast poginulih u ratu u Ukrajini.

  • Regija

  • 28. Okt. 2022  

  • 1

Ukrajinski zastupnik Oleksej Gončarenko rekao je jučer u parlamentu u Prištini da Ukrajina treba da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, javlja portal Kosovo online.

Plenarno zasjedanje skupštine počelo je minutom šutnje u čast poginulih u ratu u Ukrajini.

„Ukrajina treba da prizna Kosovo kao nezavisnu državu jer ste se za to borili. Učiniću sve što mogu da u tome pomognem. Kosovo je Evropa, vjerujem da ćemo ovo zajedno završiti“, izjavio je Gončarenko.

Poručio je da saosjeća sa građanima Kosova, jer su i oni „bili dio genocida“, i naveo da je nekoliko ukrajinskih vojnika u sastavu Kfora poginulo dok su se „borili za nezavisnost Kosova“.

Gončarenko je obećao i podršku Kosovu za članstvo u Vijeće Evrope.

U ukrajinskom parlamentu Gončarenko je u augustu ove godine podnio Nacrt rezolucije o priznavanju nezavisnosti Kosova.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...