TERORISTIČKI NAPAD U SOMALIJI: Brojne žrtve u dvije eksplozije u Mogadišu

Meta jedne od eksplozija je bila zgrada Ministarstva obrazovanja Somalije na prometnoj raskrsnici Zoobe, rekao je policajac, koji je želio ostati anoniman.

  • Svijet

  • 29. Okt. 2022  29. Okt. 2022

  • 0

U dvije uzastopne eksplozije bombi, koje su u subotu potresle Mogadišu, glavni grad Somalije, zabilježene su žrtve.

Meta jedne od eksplozija je bila zgrada Ministarstva obrazovanja Somalije na prometnoj raskrsnici Zoobe, rekao je policajac, koji je želio ostati anoniman.

Policajac je istakao da su u eksplozijama zabilježene žrtve.

Somalijska nacionalna novinska agencija na Twitteru je objavila da su se teroristi izveli dva napada autobombama.

Glasnogovornik nacionalne policije Sadiq Dodishe potvrdio je brojne civilne žrtve, uključujući i nezavisnog novinara Mohameda Saeda Kona.

Zoobe je jedna od najprometnijih raskrsnica u Mogadišu.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad, ali je ranije teroristička grupa Al-Shaabab povezana s Al-Kaidom preuzela odgovornost za nedavne napade u Somaliji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...