ODLUKA DISCIPLINSKE KOMISIJE: NSBiH izrekao kazne za incidente nakon meča Leotar - Zrinjski

U Trebinju je do fizičkog sukoba došlo između trenera dva kluba, te nekoliko fudbalera, tako da su "disciplinci" imali pune ruke posla.

  • Sport

  • 31. Okt. 2022  

  • 0

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu izrekla je kazne za učesnike sukoba u Trebinju nakon meča Leotar - Zrinjski.

U Trebinju je do fizičkog sukoba došlo između trenera dva kluba, te nekoliko fudbalera, tako da su "disciplinci" imali pune ruke posla.

Kako piše Sport1 trener Zrinjskog Sergej Jakirović novčano je kažnjen sa ukupno 1.500 KM, a članovi stručnog štaba Plemića, Salatović i Ivančić, sa po 500 KM i šestomjesečnom suspenzijom.

S druge strane, kapiten Leotara, Đoko Milović, kažnjen je sa četiri utakmice neigranja i novčanom kaznom od 500 KM, dok su i oba kluba, FK Leotar i HŠK Zrinjski, također kažnjeni.

Leotar je kažnjen sa 4.000 KM, a HŠK Zrinjski sa 2.000 KM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...